Ukoliko šetate ulicama grada primjetićete da su brojni plakati zalijepljeni gdje god za njih ima pogodnog mjesta - od fasada, stabala drveća do bandera javne rasvjete i saobraćajnih znakova.

plakati trebinje (1).jpg

Iako se više od pola godine uspješno primjenjivala zabrana lijepljenja propagandnog materijala na nedozvoljena mjesta, očigledno je da tu zabranu danas niko ne poštuje.

Tako su plakati zalijepljeni po fasadama u Starom gradu i centru Trebinja, a nerijetko završe i na stablima drveća oblijepljeni selotejpom.

Ono što čudi jeste - zašto su se nadležni uspavali, umjesto da prvo upozore organizatore, a zatim i, ukoliko ne ispoštuju upozorenje, napišu im i adekvatne novčane kazne.

Trebinjci kažu da je ovakav način lijepljenja plakate i sličnog promotivnog materijala nedopustiv i da "lijepljenje gdje ko stigne" treba pod hitno zaustaviti.

"Ovo je tako ružna slika da je to strašno. Ti koji lijepe ništa ne misle, samo daj da ja ovo polijepim. Zato organizatora sa plakata treba kazniti jer je on dao nalog za lijepljenje, pa će idući put lijepiti gdje treba", kažu naši sugrađani.

plakati trebinje (2).jpg

plakati trebinje (3).jpg