U Gradu sunca počeo je 2. Međunarodni rukometni turnir "Svislajon", koji je okupio šest ekipa,  među kojims dva bivša i aktuelnog prvaka Evrope - "RK Vardar" iz Skoplja , RK "Metaloplastika" iz Šabca, RK "Borac M:TEL" iz Banja Luke, RK "Izviđač" iz Ljubuškog, RK "Butan plin Izola" iz Izole i domaćin RK "Leotar".

Rukometni turnir grad sunca2.jpg

Nčelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti istakao je da je velika čast i zadovoljstvo Trebinja što je primio rukometne velikane i da se Grad Trebinje pozicionira kao rukometni centar regije.

"Gradska uprava cijeni ulogu sporta smatrajući da on na najbolji način promoviše jačanje sportskog duha, zajedništva i duha prijateljstva međe mladima", istakao je Milošević.

Direktor Grada sunca i generalnog sponzora turnira Bojan Vučurević je otvarajući turnir rekao ds ovaj događaj ne poznaje granice ni nacije, već da jača sportski duh i postavlja nova sportska rivalstva i nova sportska prijateljstva.

U prvoj utakmici turnira u grupi "A" RK "Vardar" je rezultatom 34:30 (18:12) pobijedio RK "Borac M:TEL". Šabačka RK "Metaloplastika" u grupi "B" bila je bolja od RK "Butan plin Izola" iz Izole sa 34:30 (18:13).

Posljednja utakmica večeri i druga utakmica u grupi "A" donijela je meč u kojem se pobjednik znao od početka i aktuelni prvak slavio je protiv RK "Leotar" sa 38:18 (17:8).

Nakon utakmice trener RK "Leotar" Darko Tavrić nije bio zadovoljan igrom svojih momaka jer su previše respektovali ekipu iz Skoplja.

"Nije mi se svidjela borbenost mojih momaka i mislim da je to trebalo biti mnogo bolje. Sa previše respekta i bez puno borbe su stvari koje mi se nisu svidjele. Da li je to do Vardara ili do nas vidjećemo već sutra" kaže Tavrić.

RK "Leotar": Savović, Draganić 4, Orbović, Milićević 2, Parežanin, Milojević 1, Nikolić 1, Ninković 2, Radović, Bugarinović 3, Ratković 3, Uljarević, Janković, Grk, Abramović 1, Srdanović 1. Trener: Darko Tavrić. 

 

Rukometni turnir grad sunca1.jpg