Iako je u toku školski raspust, nema knjiga, sveski, i odlazaka u školu, članovi sekcije "Mali humanitarci" iz Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" nisu zaboravili svoje dužnosti.

Mali humanitarci skola bregovi1.jpg

Sunčani i topli dani nisu ih spriječili da sa svojim nastavnicima organizuju sportsko druženje humanitarnog karaktera.

Cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava kako bi svojim drugarima iz porodica slabijeg socijalnog statusa simbolično dali podršku, a posebno kada se uzme u obzir da im predstoje pripreme za novu školsku godinu.

Na poziv sekcije "Mali humanitarci" ovaj put odazvao se eminentni košarkaški stručnjak koji živi i radi u Švajcarskoj Petar Aleksić.

Aleksić je održao edukativno predavanje na temu "Važnosti vježbanja i ishrane", a nakon toga je sa dvadesetak mališana odradio i trening sa pokaznim vježbama.

Ovome su se priključili i aktivni košarkaši Đorđe Ninković, Dejan Šakotić, Stefan Glogovac, Draško Albijanić, koji su zajedno sa Aleksićem i Duškom Markovićem odigrali basket utakmicu u ovu humanitarnu svrhu.

Predrag Stevović, koji je prošle godine vodio sekciju "Mali humanitarci", istakao je da ova sekcija ima tendenciju da preraste u Udruženje "Djeca djeci".

"U toku je sređivanja dokumentacije da sekciju podignemo na viši nivo. Pomagali smo djeci koja su socijalno ugrožena ili su im na bilo koji način bila potrebna pomoć. Svima smo izlazili u susret, a tokom prošle školske godine imali smo dosta akcija. Ne pomažemo djeci samo što se tiče novca, već i na druge načine kao što su podjela udžbenika", kazao je Stevović.

Mali humanitarci skola bregovi2.jpg

Učenica Isidora Pejović je član sekcije i rekla je da je presrećna kada može na bilo koji način da pomogne drugoj djeci.

"Tokom prošle godine bila sam član sekcije i za to vrijeme dosta toga smo uradili. Svi smo presrećni jer naše malo je nekome puno", kazala je Pejović.

U školi vjeruju da bi prerastanje sekcije u udruženje "Djeca djeci" motivisalo učenike da pomažu jedni drugima kroz razne vidove izložbi, koncerata, radionica, utakmica, školskih bazara.