U prvom kolu Druge lige Republike Srpske-grupa istok fudbaleri "Leotara" su stadionu u Policama pobijedili "Romanija" iz Pala rezultatom 3:1 (1:1).

fk leotar romanija.jpg

Po sparnom i toplom vremenu oko 400 ljubitelja fudbala okupilo se na stadionu u Policama da nakon više od godinu dana gledaju Leotar. Vidjeli su četiri gola, jedno isključenje i veliku volju i želju domaćih fudbalera da se pokažu u što boljem svjetlu.

Već na početku utakmice, u trećem minutu, desio se momenat koji je bio značajan za dalji tok utakmice. Sudija Milošević je isključio gostujućeg igrača Pustivuka koji je udario jednog domaćeg igrača.

Iako oslabljeni, gosti su u 12. minutu poveli preko Blagojevića koji je najviši bio u skoku nakon što je loptu iz kornera nabacio Muharemović. Bio je to šok za sve na stadionu.

Domaći igrači su polako došli sebi i preuzeli inicijativu, da bi u 24. i 25. minutu Andrićev i Medanov šut otišao preko prečke u gol aut. Ali u 29. minutu dolazi do izjednačenja. Akcija je krenula od Ristića koji dodaje na desnu stranu do Medana koji sa desetak metara iskosa šutira pod prečku i to je 1:1.

Do kraja poluvremena bila je još jedna šansa domaćih igrača, ali šut Ristića glavom prošao je pored golmanove desne stative.

Tokom drugog poluvremena viđena su još dva gola i nekoliko prilika.

Šešeljev šut u 50. minutu i Ramićev dva minuta kasnije prošla su pored same stative gostujućeg golmana koji je, ipak, "kapitulirao" u 55. minutu, a strijelac je bio opet povratnik u Leotar Medan.

leotar romanija.jpg

U 53. minutu Popović i u 64. Ristić glavom šutiraju poviše gola. Mreža gostiju zatresla se treći put u 69. minutu kada je centrirao Sekulović na glavu Ristića i golman gostiju loptu je morao da vadi iz mreže.

To je bio prelijep gol Ristića koji je izmamio velike aplauze gledalaca.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon utakmice, trener Oleg Ćurić rekao je da je najavljivao tešku utakmicu protiv solidne ekipe iz Pala.

"Igrom slučaja imali smo igrača više što nam je puno pomoglo da dođemo do važna tri boda. Kasno smo počeli trenirati, nespremni smo i vremenom ćemo morati mijenjati stvari. Najvažnija su tri boda, ali imamo mali fond igrača", istakao je Ćurić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju ekipi "Budućnosti" iz Pilica kod Zvornika.

FK "Leotar": Perišić, Andrić, Milić, P. Šešelj, Ramić (od 76. minuta O. Šešelj), Medan (od 69. minuta Aćimović), Prebiračević, Begenišić, Popović, Ristić (od 73. minuta Zečević), Sekulović.

FK "Romanija": Mijović, Pustivuk, Čvoro, Papić (od 72. minuta Cerovina), D.Cicović, Živković, Jakovljević (od 46. minuta Koroman), Muharemović, Parađina, Blagojević, B. Cicović.

fk leotar.jpg