Nataši Ninković, glavnoj glumici domaćeg filma "Ajvar", Herceg-Novom je uručena prestižna filmska nagrada Zlatna mimoza za najbolju žensku ulogu, saopštili su organizatori festivala.

natasa-ninkovic-intervju.jpg

Žiri takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma 33. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro Film Festival, u sastavu producentkinja Dunja Klemenc, reditelj Vinko Brešan, glumac Nikola Ristanovski, producentkinja Jelena Mišeljić i reditelj Nikola Ljuca dodijelili su nagradu Nataši Ninković za ulogu Vide, "za emotivnu ogoljenost i nijansirano prikazanu bol moderne žene".

Film "AJVAR", produkcijiske filmske kuće "Biberće", u režiji Ane Marie Roši, a po scenariju koji potpisuju rediteljka i Maja Todorović, u naše bioskope stiže ove jeseni, u distribuciji Taramount filma.

Film je srpsko-crnogorska koprodukcija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće Biberće iz Beograda, koproducent je Ivan Ðurović iz filmske kuće Artikulacija iz Podgorice.

Film je podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Ministarstva kulture Republike Crne Gore.