U prepunoj sali Muzeja Hercegovine, u okviru festivala klasične muzike "Music and more Summerfest", trebinjskoj publici predstavili su se studenti muzičkih akademija iz Kine, Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država.

Koncert klasicna muzika1.jpg

Svirane su kompozicije iz raznih perioda, počev od Baha za solo violu, Bramsa za romantični period, te Betovena za klasičnog perioda.

Direktor festivala Tatjana Ranković istakla je da su studenti oduševljeni boravkom u Trebinju i da imaju odlične uslove za vježbanje.

"Sve im je na dohvatu ruke i ovi programi se uče i vježbaju. Svi su sami za sebe naučili dionice i dolaskom ovamo oni su se spojili i mi radimo sa njima na sjedinjavanju i da sve bude spremno za koncert", rekla je Ranković.

Među večerašnjim učesnicima na klaviru je bila i Trebinjka Anja Riđešić, učenica trećeg razreda Muzičke škole, koja je izvela kompoziciju F. Lista "Sonetto del Perarca, NO.104".

Anja je to briljantno izvela, tako da je na kraju izvođenja kompozicije dobila gromoglasan aplauz.

"Ovo meni mnogo znači jer sam dosta naučila u proteklih par dana i za mene je ovo veliko iskustvo..Iznenadila sam se kad su me pozvali i presrećna sam bila" nije krila svoje oduševljenje Riđešićeva.

Oduševljenja publika je sve učesnike večerašnjeg koncerta ispratila dugotrajnim aplauzom.

Festival se nastavlja sutra predavanjem slikara Majkla Prajsa u Muzeju Hercegovine.

Koncert klasicna muzika2.jpg