Povodom održavanja 2. Međunarodnog rukometnog turnira "Svislajon", koji se od 9. do 11. avgusta održava u Gradu Sunca, danas je u hotelu "Panorama" održana konferencija za štampu na kojoj su govorili predstavnici RK "Leotar" i aktuelnog šampiona Evrope RK "Vardar" iz Skoplja.

IMG_20190807_32817.jpg

Teba istaći da na ovom turniru učestvuju nekadašnji prvaci Evrope RK "Metaloplastika" iz Šapca i RK "Borac M:TEL" iz Banja Luke uz aktuelnog prvaka RK "Vardar" iz Skoplja.

Na konferenciji se čulo da je veliko zadovoljstvo što je RK "Vardar" izabrao Trebinje i Grad Sunca za svoje pripreme i da učestvuje na turniru.

Sportski direktor Marko Savovski zahvalio se ispred RK "Vardar" na gostoprimstvu i svemu onome što zaposleni u ovom kompleksu pružaju njegovoj ekipi.

"Iznenađeni smo cijelim kompleksom, imamo evropske uslove ovdje. Ekipe na ovom turniru su kvalitetne i nadamo se da će gledaoci da vide dobre utakmice i prisustvuju interesantnom turniru", rekao je Dibirov.

Ruski reprezentativac i najbolje lijevo krilo član "Vardara" Timur Dibirov rekao je da su ih domaćini dočekali kao što i zaslužuju evropski prvaci.

"To je jako važno i bitno za nas jer fizička snaga i koncentracija trebaju nam kroz cijelu sezonu. Nadam se da će nam Grad sunca donijeti tu sreću da dođemo i sljedeće godine sa peharom evropskog prvaka. Ovaj turnir je interesantan i nadam se da će na njega doći ljudi i iz drugih okolnih gradova i da će vidjeti dobar rukomet", istakao je Dibirov.

Ispred RK "Leotar" obratio se potpredsjednik kluba Obrad Ninković koji se zahvalio kompaniji "Svislajon Takovo" koja je po drugi put organizovala "Turnir prijateljstva".

"Mi smo počastvovani jer prv u utakmicu u ovoj sezoni ćemo odigrati ni manje ni više već sa prvakom Evrope RK "Vardar" i to je za nas velika čast i zadovoljstvo. Našim mladim igračima će to sigurno biti podstrek da još bolje rade u pripremnom periodu kako bi naš klub u narednoj sezoni ostvarili još bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu", poručio je Ninković.

Trener ekipe koja je prošle godine bila peta u prvenstvu i najprijatnije iznenađenje Premijer lige BiH Darko Tavrić je rekao da je njegova ekipa tek na početku priprema i da naziv turnira njegovom klubu treba da donese nešto i klubu i gradu.

"Nama je čast i privilegija da igramo sa RK "Vardar" koja je ozbiljna evropska institucija što je dokazao u posljednje vrijeme, ali isto tako nosimo i obavezu.Kako smo ponosni nautakmicu sa prvakom Evrope opet isto želim i želimo da moji igrači i ja ponosno završimo kao i ostale utakmice koje ćemo odigrati. Sigurno nije period za nas kada smo očekivali ovakve jake utakmice, ali bilo u koje doba dana ili noći odigrati utakmicu sa prvakom Evrope je čast i privilegija. Mi to moramo iskoristiti kao ekipa i kao klub", rekao je Tavrić.

Na konferenciju za štampu predstavnici RK "Vardar" donijeli su pehar koji su dobili kao prvaci Evrope.

Svislajon kao organizator turnira još jednom je pokazao da podržava afirmaciju i razvoj sporta i nadaju se da će tradicija i da će Grad sunca postati grad rukometa.