Odbornici Skupštine grada Trebinja prihvatili su danas pismo namjere predsjednika kompanije "Svislajon" Rodoljuba Draškovića da Trebinju, kako je napisao, pokloni hram nauke i znanja - novu zgradu gimnazije.

gimnazija trebinje.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić kazao je da je ovo veliki dan za Trebinje, izražavajuću zahvalnost Draškoviću na ovom poklonu, koji će imati veliki značaj za sadašnje, ali i buduće generacije Trebinjaca.

"Gospodin Drašković je u pismu namjere naveo da je ulaganje u obrazovanje najznačajnija oblast za napredak Hercegovine i da zato želi da, kao svoju zadužbinu Trebinju i narodu, ostavi monumentalno zdanje, izgrađeno i opremljeno po najsavremenijim standardima", naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da je Drašković naveo da od grada očekuje da odredi lokaciju na kojoj će biti izgrađena gimnazija, te da dostavi neophodne saglasnosti kako bi počeo radove.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je da će se izgradnjom nove zgrade gimnazije stvoriti, po prvi put, uslovi za optimalan rad srednjih škola na području grada.

"Pismo namjere predstavlja rješenje svih problema. Ali to je i mnogo više, značaj podizanja novog objekta važno je istaći i njegov simbolički značaj. Ovo će biti najprezentativniji objekat škole u širem regionu", naveo je Banjak.

Nova zgrada gimnazije biće izgrađena u Bregovima, što je predviđeno i regulacionim planom tog dijela Trebinja.

Drašković je juče, nakon donošenja odluke odbornika istočnohercegovačkih skupština i grada Trebinja o njegovom proglašenju za hercegovačkog kneza, rekao da će početak radova biti 28. avgusta.