Brojni Trebinjci imali su danas priliku da se upoznaju sa jednim od najvećih projekata na Balkanu - "Beograd na vodi", koji se već nekoliko godina intenzivno gradi u srpskoj prestonici.

beograd na vodi trebinje (1).jpg

Iz "Beograda na vodi" za TrebinjeLive.info kažu da će zainteresovanim Trebinjcima, ali i brojnim turistima, u narednih 15-ak dana predstaviti ovaj impozantan projekat, koji svojim arhitektonskim rješenjima privlači pažnju brojnih regionalnih i svjetskih medija.

Iz "Beograda na vodi" kažu da su promotivni štand postavili u centru grada, kako bi svi zainteresovani imali priliku da pogledaju i maketu "Kule Beograd" čija je izgradnja u toku.

Navode da će kula, kada bude završena, biti jedan od najljepših objekata u Beogradu ove vrste, ali i najviša zgrada u Srbiji.

Njena visina je 168 metara, a imaće 40 spratova.

"Ona će biti centralni dio projekta 'Beograd na vodi', u kojoj će se nalaziti hotel i apartmani, a na posljednjem spratu i najviši vidikovac u Beogradu", kažu iz kompanije "Beograd na vodi".

Završetak Kule Beograd planiran je za 2021. godinu.

beograd na vodi trebinje (2).jpg

"Beograd na vodi" je novi urbani centar na obali rijeke Save vrijedan tri milijarde američkih dolara i smješten na 1,8 miliona kvadratnih metara.

Nudi stambeni i poslovni prostor svjetskog nivoa i biće najveća šoping destinacija na Balkanu. U sklopu projekta će se nalaziti hoteli svjetske klase, mjesta za kulturu, obrazovne institucije, moderni zdravstveni centri i širok spektar atrakcija i objekata za odmor i zabavu.

Njegova izgradnja počela je 2015. godine.

Sjedište "Beograda na vodi" nalazi se u zgradi Beogradske zadruge, zadužbini Luke Ćelovića Trebinjca.

beograd na vodi trebinje (3).jpg