Ekipe "Istočni klan" iz Pala u seniorskoj i "Sunny vila" iz Trebinja u juniorskoj konkurenciji, pobjednici su turnira "3X3 Trebinje 2019" koji je večeras završen u Gradskom parku.

basket 3x3 trebinje (3).JPG

U finalnoj utakmici seniora, "Istočni klan" bio je bolji od ekipe "Dangerous" iz Podgorice rezultatom 22:14  

Kod juniora, "Sunny vila" bila je bolja od "Last dance" iz Trebinja rezultatom 21:12.

turnir 3x3 basket trebinje (2).JPG

Član pobjedničke ekipe Miroslav Kovač zahvalio se organizatoru koji se, kako je rekao, potrudio da napravi pravi sportski spektakl.

"Ovo je jedan od najjačih turnira u BiH u gradu koji je jedan od najljepših na ovim prostorima. Nadam se da će iz godine u godinu turnir biti sve bolji i da ćemo mi biti dio toga još godina", rekao je Kovač.

Kod šutiranja trojki najbolji je bio Novica Mišković.

U tri serije su identično šutirali Marko Koljević, Mladen Pavlović i Novica Mišković. Na kraju su Koljević i Pavlović odlučili da Mišković bude pobjednik jer je on najmlađi.

basket 3x3 trebinje (2).JPG

Organizator turnira Nikola Topalović kaže da je gledalaca tokom cijelog turnira bilo veoma dosta i da je samo takmičenje bilo kvalitetnije nego prethodnih godina.

"Kod juniora je igralo 18, a kod seniora 16 ekipa. Ovaj turnir je poznat po peharima koji su ručno rađeni od kamena sa simbolima našeg grada i to daje pečat našem turniru", istakao je Topalović.

Na turniru su nastupile ekipe iz Trebinja, Podgorice, Pala, Gacka, Bileće.

publika.jpg

turnir 3x3 basket trebinje (1).JPG

basket 3x3 trebinje (1).JPG