U Vroclavu uka i buka poslije prvog, a tajac poslije četvrtog seta u kom je Srbija gubila 16:21 i 20:22, ali preko Tijane Bošković i Brankice Stanković pronašla put do Olimpijskih igara u Tokiju prije petog seta drame koja bi uslijedila.

Tijana boskovic.jpg

Čulo se do Tokija, kako udara Tijana!

Najbolje odbojkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre pobjedom nad Poljakinjama u Vroclavu, gradu koji je grmio poslije prvog i aplaudirao boljem poslije četvrtog seta, shvativši da petog neće biti.

Poljska - Srbija 1:3 (25:21, 23:25, 16:25, 23:25).

Poslije dvije pobjede u prve dvije utakmice kvalifikacionog turnira, dva odlična tima odlučivala su u međusobnom okršaju ko će direktno u Tokio 2020, a ko će morati u dodatne kvalifikacije i dodatne neizvjenosti.

U takvoj atmosferi našim djevojkama bio je potreban uvodni set da se razigraju i pronađu ritam, od rezultata 21:21 u drugom setu evidentno bolju odbojku igrao je tim selektora Zorana Terzića, ali to nije značilo da će se Poljakine predati, naprotiv...

Bilo je gusto kada su "plave" pale na 16:21 u četvrtom setu, međutim, to je bio samo izazov za igračice poput Tijane Bošković i Brankice Stanković da podsjete protivnice sa druge strane mreže ko je aktuelni evropski i svjetski šampion.