Prije desetak dana fudbaleri "Leotara" počeli su sa pripremama za novu sezonu u Drugoj ligi Republike Srpske-grupa istok, koja počinje 11. avgusta.

fudbaleri leotara pripreme.JPG

Na stadionu u Policama dvadesetak igrača intenzivno trenira na čelu sa Olegom Ćurićem za predstojeće mečeve.

Prvi protivnik im je "Mladost" iz Rogatice, koja gostuje u Policama.

Trener Oleg Ćurić je rekao da su uspjeli da se konsoliduju i popune igrački kadar.

"Šta da radimo, takvo je stanje u klubu i pitanje je bilo i da li ćemo početi sa radom. Ipak, ostalo je malo volje, prije svega, kod ovih momaka što treniraju. Što se tiče pripremnog perioda iluzorno je pričati jer je previše kratak da se spremimo onako kako bi trebali, ali šta je tu je. Bitno je da se u klub vratila nekolicina domaćih igača i da smo uspjeli dovesti i nekoliko pojačanja, dok smo ostali bez nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone", kaže Ćurić.

U ovih deset dana Trebinjci su odigrali i jednu pripremnu utakmicu i to protiv "Bokelja" u Kotoru, koju su izgubili 1:0 (0:0), a jedini pogodak postigao je Petar Sekulović nekoliko minuta prije kraja meča.

Čurić kaže da su u ovoj utakmici mogle da se vide neke dobre stvari, ali i nedostaci. Dobra stvar je, naglašava, zadnja linija i donekle vezni red, a najviše brinu loša realizacija, nedostatak klasičnog napadača i mali fond igrača-

"Moraćemo da stisnemo zube, da se borimo, čekamo neke bolje dane i veću brigu i podršku jer je to ovaj klub zaista zaslužio. Do tada je nepotrebno pričati o bilo kakvim ambicijama. Ono što ohrabruje je da ćemo nakon 15 mjeseci konačno odigrati prvu utakmicu u svojim Policama pred svojim navijačima pa pozivam sve iskrene ljubitelje i prijatelje Leotara da dođu na prvo kolo i podrže ove momke i ovaj klub", istakao je Ćurić.

Prvu utakmicu FK "Leotar" igra na Policama 11. avgusta, a u Trebinje dolazi "Mladost" iz Rogatice.