U selu Ljekova proslavljena je krsna slava crkve Prepodobne mučenice Paraskeve, a Svetu liturgiju služio je paroh protojerej-stavrofor Boris Banduka.

ljekova slava crkve.jpg

Otac Boris Banduka je okupljenim vjernicima rekao da su se sabrali jer osjećaju ljubav prema hramu i jedni prema drugima.

"Ovaj hram, koji je obnovljen i osveštan prošle godine, jeste svjetilo ovog mjesta, a najviše ste to vi pokazali kada ste se svojim trudom i ljubavlju ugradili u obnovu ovog svetog hrama. Ali vi niste ni tu stali već ste otišli korak dalje pa ste sagradili divan objekat koji će služiti kao mjesto na kome će se sabirati oni koji dolaze kao gosti, a i vi koji dolazite ovdje", rekao je Banduka.

Predsjednik crkvenog odbora Pero Ukropina naglasio je da je u posljednjih godinu dana sagrađen ljetnikovac, a u planu je da se radovi oko crkve završe do proslave sljedeće slave sela.

"Daj Bože da se opet vidimo na ovom istom mjestu u još većem broju. Hram je iz 1841. godine, a obnovljen je prošle godine trudom mještana, ljudi dobre volje i  uz pomoć gradonačelnika Mirka Ćurića", rekao je Ukropina.

Nakon litije i lomljenja krsnog hljeba, priređena je trpeza ljubavi.

U umjetničkom programu pjevali su guslari Mićo Višnjić, Vladan Perović i Nebojša Milanović.

ljekova 2019.jpg