Četiri nevladine organizacije iz Trebinja prošle su projekte u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/, u okviru koga su obezbijeđena sredstva u visini od 130.000 KM.

reload.jpg

Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" odobren je projekat "Sport, umjetnost i multikulturalnost ruše barijere" u visini od oko 50.000 KM.

Centru za održivi razvoj i ekologiju /CORIE/ odobren je projekat "Edukacijom poljoprivrednika do organske proizvodnje" u visini od oko 41.000 KM.

Udruženju građana "Nada", za projekat "Moj život" odobrena su sredstva u iznosu od oko 20.000 KM, dok su udruženju "Bebe", za projekat "Zdrav stil života u cilju unaprijeđenja reporoduktivnog zdravlja" odobrena sredstva u visini od  oko 19.500 KM

Projekti će se sprovoditi u periodu od septembra 2019. do maja 2020. godine.

Na javni poziv su se mogle prijaviti sve NVO iz BiH i Republike Srpske, sa prijedlozima projekata koji su u skladu sa definiranim prioritetnim oblastima i razvojnim ciljevima grada Trebinje.

Projekt ReLOaD podržava lokalne samouprave da razviju transparentne mehanizme finansiranja za organizacije civilnog društva, kako bi se bolje upoznali sa potrebama građana.

Više od 20.000 građana imaće koristi od preko 80 projekata civilnog društva, koje će se realizovati u okviru ReLOaD projekta do 2020.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).