Rukometaši "Leotara prije počeli su sa treninzima za nastupajuću sezonu u Premijer ligi BiH na čelu sa trenerom Darkom Tavrićem.

Rk leotar pripreme2.jpg

Prvenstvo bi trebalo da počne 15. septembra, ali zbog "Turnira prijateljstva", koji je za Trebinjce upao u nezgodom terminu, promijeniće plan priprema.

Zbog toga su se rukometaši okupili malo ranije da bi što bolje odigrali turnir. Boljeg turnira trenutno na prostoru Balkana nema, tako da će Trebinje biti u žiži interesovanja rukometne javnosti od 9-11. avgusta u Gradu sunca.

"Rezultat je u drugom planu, a cilj nam je da ugostimo ekipe koje dolaze na turnir, a naročito RK "Vardar" sa kojim želimo uspostaviti tehničku saradnju jer je on prvak Evrope", rekao je Tavrić.

On je dodao da je rano da najavljujem novine za ovu sezonu.

"Daćemo sve od sebe da razigramo igrače koji su iz naše rukometne škole, a traži se još jedno pojačanje i na taj način zatvoriće se igrački roster", rekao je Tavrić.

U prvoj fazi priprema treninzi će se održavati u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" i na stadionu "Police", sve do turnira u Gradu Sunca.

Nakon turnira, Trebinjci nastavljaju sa pripremama u Višegradu gdje će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Ražnatović, Glendža i Jovanović više nisu članovi trebinjskog kluba i svi iz uprave se zahvaljuju na njihovoj igri, zalaganju i doprinosu u rezultatima RK "Leotara" tokom prošle i ove godine.

Na pripremama su i dva nova igrača Petar Bugarinović i Aleksandar Nikolić koji igraju na poziciji srednjeg beka i svi smatraju da će biti dobra pojačanja za klub iz najjužnijeg grada Republike Srpske, a priključeno je i petorica kadeta.

Rk leotar pripreme1.jpg

Petar Peca Bugarinović dolazi iz RK "Crvena Zvezda", igra na poziciji srednji/lijevi bek. U dosadašnjoj karijeri nastupao je u sljedećim klubovima: RK "Smederevo", RK "Obilić" Beograd i RK "Morava" iz Velike Plane.

"Drago mi je što sam došao u klub koji je prošle godine napravio dobar rezultat i mi ove sezone planiramo još bolje. Tek sam došao i sada mi sve odgovara. Na prvi pogled Trebinje je jako lep i miran grad. Mislim da će mi prijati i daću sve od sebe da pružim dobre igre u prvenstvu", rekao je Bugarinović.

Aleksandar Nikolić igra na poziciji srednjeg/lijevog beka. U dosadašnjoj karijeri igrao je za RK "Hercegovina"-Sečanj, ORK "ŽSK"-Žabalj, RK "Proleter"-Zrenjanin, a u posljednje tri sezone igrao je u srpskom superligašu RK "Mokra Gora"-Zubin potok.

"Počastvovan sam što sam došao u RK "Leotar". Znam da je prethodna sezona bila dobra i nadam se da ćemo u narednoj sezoni biti još bolji. Prvi utisci što se tiče ekipe i grada su izvanredni. Nadam se da ću se uklopiti u ekipu i svojim igrama doneti radost klubu, navijačima i gradu", istakao je Nikolić.

RK "Leotar" poziva sve istinske ljubitelje sporta i rukometa da dođu na turnir i podrže trebinjskog premijerligaša i vide aktuelnog prvaka Evrope koji dolazi u najjačem sastavu.