Vlada Republike Srpske, Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica BiH i opština Ravno obezbijedili su oko 250.000 KM za elektrifikaciju sela Glavska u Federaciji BiH, čime će ovo mjesto poslije više od 24 godine ponovo dobiti struju.

struja.jpg

U toku su radovi na izgradnji glavnog voda, dok je Vlada Srpske obezbijedila jednu trafo stanicu, dok će druga biti postavljena naredne godine.

Potpredjednik opštinskog vijeća u Ravnom Pero Sredanović rekao je za TrebinjeLive.info da će u toku ove godine biti realizovan i projekat elektrifikacije sela Sparožići.

"Radove će zajednički finansirati grad Trebinje i Opština Ravno. Ppreostao nam je još problem elektirifikacije sela na području Bobana, gdje još nedostaje pet trafo-stanica", naveo je Sredanović.

Bez električne energije su i dalje sela u Popovom polju - Dvrsnica i Čavaš.

"Sve ide dosta sporo. Nadam se da će, nakon nedavno potpisanog sporazuma između opštine Ravno i grada Trebinja, stvari dodatno krenuti nabolje", kazao je Sredanović.

Selo Glavska nalazi se na samom jugu Hercegovine, nedaleko od granice državne granice sa Hrvatskom. Zahvaljujući svom položaju, Glavska je u prošlosti igrala važnu ulogu u odnosima između Trebinja i Dubrovnika.

Poslije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Glavska je uz još 40-ak trebinjskih sela i naselja Ivanica odvojena od matične opštine i pripojena novoformiranoj opštini Ravno.