Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić dočekao je danas 47 najboljih trebinjskih studenata koji su proteklih pet dana boravili na ekskurziju u Italiji, koju im je u cjelosti finansirao naš grad.

studenti.jpg

Ćurić je studentima poželio da nastave da nižu uspjehe kao i do sada, a da će grad i u narednom periodu kroz različite programe pomagati najbolje, koji svojim trudom i radom stiču najbolje ocjene.

"Ove godine na putovanje su mogli da idu svi studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,5, a koji nisu iskoristili mogućnost da putuju prošle godine", naveo je Ćurić.

On je istakao da mu je drago što se veliki broj studenata prijavilo da iskoriste nagradno putovanje, najavljujući da će sličnih programa biti i u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, osim nagradne ekskurzije za najbolje, grad već drugu godinu zaredom dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja, te redovne stipendije.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta u Beogradu Draško Savić rekao je da malo koji grad obezbjeđuje sličnu ekskurziju, što je za pohvalu i na šta bi se trebali ugledati i druge lokalne zajednice.

"Ovo je jasna poruka da se trud i rad tokom studiranje isplate. Svima nama je ovo podsticaj i hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku na ovoj divnom iznenađenju", naveo je Savić.

I za studenta četvrte godine Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Aleksu Valentića ekskurzija će biti nezaboravna - po lijepom druženju i obilasku brojnih italijanskih gradova.

"Bilo nam je predivno od prvog dana. Vidjeli smo brojne zanmenitosti i obišli smo sve što smo imali u planu", naveo je Valentić.

Studenti su, između ostalih gradova, obišli Bolonju, Veneciju, Veronu, Padovu, Trst.