Međunarodni  festival klasične muzike „Music and More SummerFest", koji počinje 3. avgusta, i ove godine će pružiti priliku svim Trebinjcima i brojnim turistima da uživaju u vrhunskoj umjetnosti tokom 12 dana, koliko traje ovaj događaj, rekao je predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

festival klasicne muzike 2.jpg

Banjak je istakao da je ovaj događaj bez presedana ne samo za Trebinje i Hercegovinu, nego i za cijeli region.

"Ovo je i prilika da se zahvalim direktoru festivala, Tatjani Ranković, što je baš Trebinje izabrala za realizaciju ovako značajnog projekta", naveo je Banjak.

On je istakao da grad Trebinje ne samo da podržava festival, već i intenzivno, pod vođstvom Rankovićeve, radi na njegovom unapređenju i obogaćivanju sadržaja.

Direktor festivala Tatjana Ranković rekla je da joj je veliko zadovoljstvo što su gosti koji su prošle godine došli da vide festival, ali svi učesnici, ponijeli samo lijepe utiske i nisu krili oduševljenje Trebinjem, prostorijama u kojima su vježbali i mjestima gdje su se koncerti održavali.

„Ove godine imamo visok nivo studenata baletske trupe i slikarskog izvođenja. Ovo postaje multimedijalno kulturno predstavljanje u Trebinju, koje ima sve moguće uslove da bi se ovaj spektakl održao", navela je Rankovićeva.

Ona je kazala da imaju i dva „bekštajn“ klavira, koja će donijeti iz Austrije.

Rankovićeva je najavila donatorsko veče za prikupljanje sredstva za koncertni klavir, koji bio na raspolaganju svim umejtnicima u Trebinju tokom cijele godine.

Koncerti će biti održani u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, na Trgu slobode, u pozorišnoj sali Kulturnog centra, galeriji i platou Muzeja Hercegovine, te u crkvi Svetog Blagovještenja u Dubrovniku.

Pokrovitelj festivala je grad Trebinje.