Pripadnici Policijske uprave Trebinje, njih 56, prijavilo se danas za tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje istovremeno u 10 gradova.

darivanje-krvi.jpg

Policijski službenik Dragan Dobranić rekao je da je Policijska uprava Trebinje današnju akciju organizovala u saradnji sa službama za transfuziju krvi u bolnicama Trebinje i Nevesinje. 

On je naveo da je ovo druga akcija dobrovoljnog davalaštva krvi policijskih službenika u ovoj godini. 

"U Trebinju se prijavio 41 policijski službenik, a u Nevesinju 15. Policajci su aktivni kada je riječ o akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a godišnje imamo tri - za Dan policije, ljetnu akciju i za krsnu slavu MUP-a Aranđelovdan", rekao je Dobranić. 

Transfuziolog u Zavodu za transfuzijsku medicinu centra Trebinje Rade Komnenović rekao je Srni da je od početka godine prikupljeno 1.150 jedinica krvi, a današnja akcija je 29. planirana od početka godine. 

On je istakao da su potrebe za zalihama krvi u toku ljeta veće, te da se redovno obnavljaju zahvaljujući dobrovoljnom davalaštvu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Policijske uprave Trebinje sutra će biti održana u Nevesinju, sa početkom u 9.00 časova.