U bilećkom Domu kulture sinoć je priređena projekcija filma "Teslin narod", a gosti večeri bili su glumci Anica Dobra i Irfan Mensur, ovogodišnji dobitnici nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu "Zlatni platan".

Teslin narod bileca.jpg

Proslavljena glumica, koja je večeras prvi put bila u Bileći, rekla je da je tokom boravka u ovom mjestu stekla veoma pozitivne utiske. 

Ona se osvrnula na sinoćnju dodjelu nagrade u Trebinju i istakla da ona za nju predstavlja veliko priznanje, čast i radost. 

"Nagradu sam primila sa velikim zadovoljstvom, vjerujući da mi je dodeljuju oni koji misle da u meni još ima kapaciteta za neke nove poslove", rekla je Dobra novinarima. 

Mensur je rekao da mu je Bileća poznata po Školi rezervnih oficira i da ranije nije imao priliku da se zadržava u ovim krajevima, ali da su utisci iz ovog mjesta i Trebinja vrlo pozitivni. 

On je rekao da dodijeljeni "Zlatni platan" shvata kao nagradu za životno djelo i pedesetogodišnje trajanje, za šta je izrazio zahvalnost. 

U Filmu "Teslin narod", koji je večeras prikazan u Bileći, pojavljuje se više od 70 istaknutih Srba koji su svojim radom i dostignućima obilježili SAD.