Glumci Anica Dobra i Irfan Mensur večeras će se pokloniti trebinjskoj publici na otvaranju 7. Festivala mediteranskog i evropskog filma, koji do 2. avgusta traje u našem gradu.

anica i irfan.jpg

Otvaranje festivala je u 21.00 sat u Kulturnom centru Trebinje.

Anici i Irfanu će tom prilikom biti uručena nagrada "Zlatni platan".

Nakon svečanog otvaranja, uslijediće projekcija filma "Pijavice", a trebinjskoj publici pokloniće se i režiser filma Dragan Marinković i scenarista Dušan Spasojević.

U glavnim ulogama filma "Pijavice" su Nikola Đuričko, Lazar Ristovski, Marijana Jaković, Iva Mihalić, Toni Mihajlovski.

Kratak sadržaj filma:

Plakat (1).jpg

Kraj je 20. vijeka u Srbiji - vrijeme beznađa. Proslavljeni pisac Petar Mitić postaje meta raznoraznih tajnih službi i odvažnim komentarima protiv vlasti dovodi sopstveni život u opasnost.

Njegova ljubavnica Svetlana je tek još jedan od agenata čijeg postojanja on nije ni svjestan.

Bliski susret sa Državnom službom za bezbjednost pretvara mu život u paranoju i potragom za istinom.

 
Svečanom otvaranju prethodiće projekcija filma "Kolijevka" mlade Trebinjke Sare Kolak, koji govori o legendi porijekla Nemanjića iz trebinjskog kraja.

Festival organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe-Adria kulturna mreža, Mediteran centar Trebinje, Kulturni centar Trebinje, Dom mladih Trebinje i hotel „Leotar“, uz podršku Grada Trebinja, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Uprave za dijasporu Republike Srbije.

Prijatelji festivala su „Foto Momo“ i hotel „Platani“, a medijski sponzori su Edu televizija, Elta TV, Radio Trebinje, Blic, Glas Trebinje i portal TrebinjeLive.info.