U Muzeju Hercegovine održan je koncert klasične muzike studenata odsjeka za harmoniku Nenada Višnjića i Dragana Jelačića, a gost večeri bio je Srđan Čučković.

Koncert jelacic visnjic1.jpg

Na koncertu, koji je trajao sat vremena, čule su se kompozicije S. Vojtenka, Đ.F. Ramoa, A. Kusjakova, J.S. Baha, M. Arona, E. Granadosa, D. Ostankoviča, P.I. Čajkovskog i S. Kurmangazija.

Jelačić je rekao da se sa Višnjićem druži i da sviraju od malih nogu. Veliko je prijateljstvo između njih dvoje, a prošle godine imali su zajednički maturantski koncert.

"Tada je nastala ideja da u ljetnom periodu pravimo koncerte na kome ćemo izvoditi kompozicije koje smo vježbali u toku akademske godine. Pozvali smo našeg prijatelja Srđana Čučkovića koji je pratio naš rad, dolazio na naše koncerte i došli smo na ideju da ga pozovemo na naš koncert. Za 20-ak dana treba da putujem na 72. Svjetski kup u Kinu (u kategoriji "Master") i nadam se dobrom rezultatu", rekao je Jelačić.

Student harmonike na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nenad Višnjić rekao je da njihova ideja zajedničkog koncerta ima više ciljeva.

"Jedan od ciljeva je da u našem gradu promovišemo klasičnu harmoniku, da našim roditeljima pokažemo šta smo naučili jer su uložili u nas vremena, ljubavi, a želimo da i naši kolege sa ostalih odsjeka podstaknemo da i oni pokažu svoje znanje i umijeće te da se sve ne svede na ispit i školske obaveze", naglasio je Višnjić.

Na licu Srđana Čučkovića osmijeh i zadovoljstvo jer je bio gost svojih drugara Dragana i Nenada na koncertu.

"Stalni sam pratilac na koncertima i kad su me pozvali da budem gost na njihovom koncertu osjećao sam se ponosno. Pripremio sam 'Menuet b dur' i 'Indijansku ratnu igru'", ponosno priča Čučković.

Koncert trojice harmonikaša popraćen je gromoglasnim aplauzom prisutnih.

Koncert jelacic visnjic2.jpg