Na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje, četvrte takmičarske večeri 62. Festivala festivala glumački trio “Kulturnog centra Kula” odigrao je jedan od najčešće izvođenih dramskih komada “Gospođica Julija”, nastao po istoimenom naturalističkom djelu švedskog književnika Augusta Strindberga.

Gospodja julija festival festivala.jpg

Ljubavno – lirska psihodrama o nadmudrivanju žene i muškarca, koja slovi za prvi feministički komad u pravom smislu riječi oduševila je mnogobrojnu trebinjsku publiku.

Veliki Strindberg je neprestani izazov i odgovornost i za režisere i za glumce, a opšta je ocjena da su mladi glumci iz Kule “Gospođicu Juliju” donijeli na način koji zadovoljava ukus profesionalnog pozorišta”.

Diploma protagoniste večeri, po jednoglasnoj ocjeni žirija publike pripala je Slobodanu Nogavici za ulogu sluge Žana.

Gospođicu Juliju maestralo je odigrala Miljana Sapun dok je u ulozi služavke briljirala Milica Bukvić.

Večerad će u pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje “Društvo sociologa Crne Gore i centar za kulturu Mojkovac” izvesti pozorišni komad “Draga Jelena Sergejevna”, nastao po tekstu Ljudmile Razumovske, u režiji Filipa Medenice.

U okviru pratećeg programa 62. Festivala festivala u galeriji Kulturnog centra Trebinje u 19.00 časova održaće se promocija monografije “Veliki filmski znak – Velimir Bata Živojinović”, autora Božidara Zečevića.