Ulazak vozila u trebinjski Stari grad predstavlja veliki problem, a na njegovo višegodišnje ukazivanje medija i građana nije urodilo plodom, jer nadležni još uvijek nisu uspjeli da ponude konkretno rješenje za višedecenijsko neodgovorno ponašanje pojedinih vozača.

Stari grad.jpg

Da stvar bude gora, sa vozilima u Stari grad vozači ulaze svaki dan, tokom svih perioda dana i noći, a nije rijetka situacija ni da Trebinjci i turisti moraju, bukvalno, da bježe ispred vozila u uskim prolazima starog jezgra.

Nadležni tvrde da će uskoro postaviti novi hidraulični stub, a da vozilom u Stari grad neće moći niko da uđe osim dežurnih službi.

Trebinjci, s druge strane, ne vjeruju u ovo rješenje, jer se ono već godinama unazad provlači kroz papire i priču, ali nema svoju primjenu i u praksi.

"Stalna zabrana, 24 časa, jedino je rješenje. Neki dan gledao sam kako jedan muškarac vozilom ulazi u Stari grad, a jedna grupa, nemajući kud, sve sa vodičem, sklonila se između naših stolova gdje smo sjedali", priča nam ovaj naš sugrađanin.

Neodgovorne vozače ne brinu ni saobraćajni prekršaji, ni kamera iznad kapije u Starom gradu koja je povezana sa Policijskom upravom Trebinje.

"I dostavna vozila su problem. To treba regulisati na drugi način. Neka ulaze do 7.30 sati, a ne i popodne, pa prave pometnju", predlaže jedan Trebinjac.