U Trebinju je večeras počeo 62. Festival festivala na kome će biti predstavljena najbolja ostvarenja amaterske pozorišne produkcije iz regiona.

62 festivala festivala2.jpg

Na ovogodišnjem festivalu, koji će trajati šest dana, biće izvedeno sedam predstava ansambala iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH. 

Takmičarski program ovogodišnjeg festivala otvorio je Tetar "Total" iz Visokog predstavom "Profesionalac". 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je otvorio festiva, istakao da je ovo jedan od zaštitnih znakova Trebinja i najbolje ogledalo onoga što se dešava u dramskom životu regiona. 

"Mi svake godine nastojimo da u festivalsko tkivo upletemo neke nove niti, tako i ove godine, uz najbolje predstave, organizujemo master klas za mlade glumce, imaćemo niz promocija izdanja iz oblasti scenske umjetnosti, izložbe i ulične performanse", rekao je Ćurić, koji je i predsjednik Savjeta festivala. 

On je izrazio zadovoljstvo što se godinama komunicira na ovaj načina i grade mostovi čiju čvrstinu, ispravnost i dug vijek može da garantuje samo kultura. 

Trebinjska pozorišna publika tokom šest dana imaće priliku da pogleda ostvarenja iz Skoplja, Svetog Filipa i Jakova, Kule, Mojkovca, Crvenke i Trebinja. Najbolji će biti nagrađeni zlatnim maskama. 

Sve predstave igraju se u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje od 20.30 časova, a ulaz je besplatan. 

62 festivala festivala1.jpg