Najreprezentativniji sportski objekat u Bileći, Univerzalna sportska dvorana večeras je otkrivanjem table "Tijana Bošković" ponijela ime po najboljoj odbojkašici svijeta koja je prve sportske korake napravila u ovoj dvorani.

Bileca dvorana tijana boskovic.jpg

Tablu su otkrili Tijana Bošković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. 

Boškovićeva je na konferenciji za novinare, uoči otkrivanja table, rekla da je izuzetno počastvovana time što najveći sportski objekat u Bileći, u kojem je napravila prve sportske korake, sada nosi njeno ime. 

"Zahvalila bih opštini Bileća i idejnim tvorcima svega ovoga. Ono što mogu da obećam jeste da ću, kao i do sada, svoj grad i sebe predstavljati u najboljem svjetlu i potruditi se da vas obradujem novim uspjesima i medaljama", naglasila je najbolja odbojkašica svijeta. 

Čubrilović je rekao da mladim ljudima iz Republike Srpske i širom svijeta gdje živi srpski narod ne treba veći motiv od onoga što je Tijana Bošković uradila za svoj grad, za Srpsku, za naciju. 

On je dodao da Republika Srpska mladim sportistima pruža koliko može, te da Tijana Bošković zaslužuje mnogo više od ovoga. 

"Rukovodstvo Republike Srpske će učiniti sve da ti uslovi budu još bolji, da motivi budu još jači", rekao je Čubrilović. 

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da ovaj objekat zasluženo nosi ime Tijane Bošković jer su sugrađani prepoznali njen karakter koji je ostao isti, od kako je prvi put ušla u sportsku dvoranu u Bileći, do danas kada je najbolja odbojkašica svijeta. 

Narodni poslanik Radovan Vuković rekao je da bi uskoro u Bileći mogla da bude organizovana škola odbojke ili odbojkaški kamp koji bi se vezao za ime Tijane Bošković. 

Vuković je dodao da je na dočeku za Tijanu Bošković nakon Olimpijskih igara upravo njegova ideja bila da sportska dvorana u Bileći ponese ime Tijane Bošković. 

Skupština opštine Bileća jednoglasno je donijela odluku da najreprezentativniji sportski objekat u Bileći ponese ime po najboljoj odbojkašici svijeta - Tijani Bošković koja je prve sportske korake napravila u ovoj dvorani.