Navijači beogradskog “Partizana” iz Trebinja proslavili su 10 godina postojanja Udruženja “Grobari” u najjužnijem gradu Republike Srpske.

navijaci partizan.jpg

Tim povodom organizovali su u pozorišnoj sali Kulturnog centra raznolik program, koji je izmamio aplauze brojnih navijača ovog kluba, koji za sebe kažu da su velika sportska porodica koja ne poznaje religiju i naciju, već da ih okuplja crno-bijela boja voljenog kluba.

Počasni predsjednik i osnivač udruženja trebinjskih Grobara Vaso Mijanović istakao je da je prelijep osjećaj kad vidi prepunu salu navijača i pozitivnu energiju, jer su svi oni dio velike porodice okupljene oko udruženja.

"Malo ko može da napuni ovu salu i da ima ovu energiju i snagu koju mi imamo. Mi smo velika porodica i dišemo kao jedan", istakao je Mijanović.

Potpredsjednik Fudbalskog kluba "Partizana" Vladimir Vuletić pozdravio je sve Trebinjce kojima je crno-bijela boja u srcu.

"Danas je biti partizanovac, stati ispred crno-bele boje i braniti ove boje velika privilegija i čast. Znate da je Partizan nešto više od samog sporta i od fudbala i da smo mi, posle Barselone, sportsko društvo koje je najtrofejnije u svetu sporta. Zato nas ne pitajte koga smo roda, jer smo mi zemlja, vazduh, voda i to je ono što nas čini neprikosnovenim", poručio je Vuletić.

Prikazan je i film o udruženju navijača "Grobara-Trebinje" pod nazivom "500 kilometara" od Humske, a nakon toga je premijerno prikazana pozorišna predstava pod nazivom "U bolu i u radosti”.

Dodijeljene su i plakete zaslužnim pojedincima i grupama.

Reditelj predstave Igor Svrdlin rekao je da je, iako je navijač Crvene zvezde, pristao da pomogne trebinjskim Grobariča u spremanju pozorišnog komada.

“Pristao sam jer treba da gradimo sportski duh i prijateljstvo među navijačkim grupama. Pratio sam ideju Vasa Mijanovića i napravio sam prikaz od 1995. godine, kada su bili mala grupa navijača pred 100. derbi sa Zvezdom, preko pravljenja navijačke zastave i prvog gostovanja 1998. godine do davanja krvi, odlaska u Plzenj i  današnjih dana", rekao je Svrdlin.

Obilježavanju desetogodišnjice prisustvovali su i predstavnici navijača Partizana iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.