U Bileći je večeras predstavljen projekat Info-centra EU u BiH "Putujmo Evropom" u okviru kojeg mladi do 35 godina imaju priliku da kroz takmičenje osmisle svoje idealno putovanje Evropom i dobiju mogućnost da im budu pokriveni troškovi tog putovanja u iznosu do 1.000 evra.

putujmo evropom.jpg

Promoter ovog projekta Nikola Kandić rekao je da će takmičenje trajati do 15. septembra, a zainteresovani za učešće mogu da se na "Fejsbuk" stranici Centra informišu o detaljima. 

"EU Info-centar kroz ovo takmičenje želi da Uniju približi Balkanu, ali i obrnuto. Potrebna je doza inovativnosti - mladi bi trebalo da objasne šta ih privlači u Evropi, da osmisle putovanje i načine putovanja", rekao je Kandić na promociji. 

Kandić je istakao da projekat "Putujmo Evropom" već nekoliko godina ima za cilj da mlade sa Balkana animira da putuju Evropom. 

Učesnik večerašnje promocije Andrej Vukoje rekao je da voli putovanja i dodao da ima želju da posjeti zapadnu Evropu, ali i zemlje Skandinavije. 

Info-centar EU u BiH tokom ljeta organizuje niz promocija ovog projekta na kojima učesnici razmjenjuju iskustva sa mladim putnicima kojima su putovanja stil života i koji su na svoja odredišta stizali koristeći različita prevozna sredstva, te otkrili nove kulture i omiljena odredišta širom Evrope i svijeta. 

Učesnici kroz razgovore sa mladim putnicima imaju priliku da saznaju detalje o evropskim kulturama, tradicijama i destinacijama, kao i da saznaju koji su najjeftiniji načini putovanja Evropom.