Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić stigao je danas u Trebinje i sa sobom donio spisak lijepih želja novih i starih obećanja, tvrdeći da će presvući skoro sve puteve u Hercegovini i izgraditi nove brze ceste na istoku Srpske, iako se ni po postojećim magistralama ne može bezbjedno voziti.

ministar trninic curic.jpg

Trninić je tako, po ko zna koji put, obećao sanaciju puta od Trebinja do Ljubinja, a za razliku od nadležnih iz "Puteva Srpske", inače njegovih stranačkih kolega, novinarima u Trebinju je ispričao sasvim drugu priču od one koju su plasirali iz ovog preduzeća.

Tako se, pojasnio je ministar, ne zna koliko će se tačno kilometara puta do Ljubinja rekonstruisati, a odobrenoj trogodišnjoj investiciji od oko 12 miliona maraka pridodao je i put, ako se tako može i nazvati, od Ljubinja do Stoca.

Obećao je ministar da će se na toj magistrali, inače jednoj od najlošijih u cijeloj Republici Srpskoj, u pojedinim krivinama graditi i treća traka, a dijelovi najlošijeg asfalta zamijeniti novim slojem.

I nije se ministar zaustavio sa spiskom lijepih želja, kojima je zajedničko samo jedno - uradiće se, ako bog da, iduće godine.

Zato ministar nije znao da odgovori koliko je postojećih magistralnih puteva u Hercegovini presvučeno novim slojem asfalta u proteklom šestogodišnjem periodu, ali je, kako tvrdi, do Trebinja stigao automobilom i to preko Stoca i Ljubinja.

Uvjerio se, kaže, da je put poprilično loš.

Trninić je, naglasio je, obećao trebinjskom gradonačelniku Mirku Ćuriću i da će nadležni finansirati zapadnu obilaznicu koja će spojiti magistralne puteve za Mostar i Dubrovnik, ali i izgradnju novog puta od Foče do Tjentišta, inače puta koji se smatra žilom kucavicom cijele Hercegovine.

Za sve imaju i podršku vlada Srpske i Srbije.

Neće se, potvrdio je, odustati ni od izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, a sagledaće se i mogućnost rekonstrukcije puta Nevesinje-Mostar.

Ako je vjerovati ministru, u "kozje staze" u Hercegovini uložiće se desetine miliona maraka, a nadati se samo da ti silni milioni neće završiti kao i u periodu od 2014. godine, kada je u Hercegovini, vjerovali ili ne, presvučeno tek nekoliko kilometara postojećih magistralnih puteva.