Navršilo se deset godina od tragične smrti jednog od najvećih talenata džudo sporta na ovim prostorima Miloša Mrdića. Tim povodom učesnici Džudo kampa Džudo saveza Republiike Srpske, porodica i prijatelji posjetili su njegovu vječnu kuću i položili cvijeće.

dzudo milos mrdic (2).JPG

U ime porodice okupljenima se zahvalio Milošev otac Miodrag, izrazivši nadu da Miloš nikada neće biti zaboravljen i da će sjećanje na njega vječno da traje.

Ispred Džudo saveza Srpske, Siniša Đukić je izrazio poštovanje za izuzetne rezultate koje je ostvario Miloš Mrdić i poručio da će Džudo savez čuvati sjećanje na ovog talentovanog džudistu.

Među okupljenim bili su i svjetski vicešampion iz Pariza 2011. godine Srđan Mrvaljević i evropski šampion iz Istanbula 2011. godine Amel Mekić.

Srđan Mrvaljević ističe da je Miloš plijenio jednom mirnoćom, staloženošću koju je pokupio iz porodice a na tatamiju je bio nesvakidašnji talenat koji je nagovještavao visoke domete.

„Nažalost, njegov životni put se tragično završio ali mi koji smo ga znali, voljeli i poštovali vječno ćemo se sjećati ovog divnog momka, našeg Miloša", kaže Mrvaljević.

dzudo milos mrdic (1).JPG

Amel Mekić je istakao da i danas, kao i prije deset godina, osjeća bol.

„Bio je vedar, veseo, jednostavno je plijenio svojom dobrotom a za njega kao džudista mogu samo da kažem da je išao stazom najvećih šampiona. Imao je Miloš veliko, plemenito srce koje je nažalost prestalo da kuca“, rekao je Mekić.

Među okupljenim džudistima bili su mladi džudisti iz Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore i Bugarske.

dzudo milos mrdic (3).JPG