Trebinjaca R.B. opštinski sud u Dubrovniku osudio je na godinu dana zatvora zbog tri teške krađe, koje je u martu ove godine počinio na području ovog grada, piše "Dubrovački vjesnik", u svom novom štampanom izdanju.

sud presuda.jpg

Sud je ovu presudu preinačio u četiri godine uslovne kazne, a Trebinjac mora ne samo da obešteti vlasnike objekata koje je opljačkao, nego i da popravi pričinjenu štetu.

Dokaznim postupkom potvrđena je optužnica dubrovačkog Opštinskog državnog tužilaštva, tokom kojeg je osumnjičeni priznao da je počinio krađe, te izjavio da se kaje i da će obeštetiti vlasnike objekata koje je pokrao.

On je, 28. marta, obukao staru odjeću i obuću i sa crvenim radnim rukavicama i crnim ženskim najlonkama navučenim preko glave, u mjestu Čibača kod Dubrovnika, kroz sporedna vrata, provalio u jedan kafe bar i sa šanka ukrao konobarski novčanik sa 870 kuna /217 KM/.

Dva dana kasnije, ponovo se obukao u istu odjeću i obuću i vozilom se dovezao ispred drugog objekta sa koga je skinuo prozor, uslijed čega je došlo do loma većeg broja staklenih flaša i veće materijalne štete.

Iz ovog objekta, uspio je da ukrade i 100 kuna /25 KM/ u kovanicama.

Nezadovoljan iznosom plijena ukrao je i jednu prenosnu kameru, te dva teniska reketa.

Ukupna šteta u ovom objektu procijenjena je na 1.300 kuna /325 KM/.

Nije se zaustavio na ovoj krađi, pa je samo pola sata poslije, u mjestu Srebreno, iz ugostiteljskog objekta ukrao 900 kuna /225 KM/ u kovanicama.

Na kraju sudskog postupka, Trebinjac je rekao da više nikada neće počiniti ništa slično.