Gradsku vlast u Trebinju čine ljudi koji su mladi, agilni, sposobni i puni energije da realizuju sve zacrtane projekte, zbog čega će i u narednom periodu imati podršku kako Vlade Republike Srpske, tako i nadležnih institucija sa nivoa BiH, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

dodik curic sastanak.jpg

Dodik je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, istakao da trebinjska lokalna vlast radi na realizaciji projekata na koje se čekalo dugi niz godina, a koji će doprinijeti kvalitetnijem životu svih građana našeg grada.

"Cilj nam je da realizujemo sve započete projekte. Dogovorili smo se da u budućnosti idemo sa projektima koji mogu da naprave razliku u odnosu na regionalne turističke centre", naveo je Dodik.

On je najavio da će u narednoj godini početi rekonstrukcija trebinjske Bolnice.

Dodik je kazao da, osim republičkih institucija, treba sagledati i mogućnosti sa nivoa BiH, što, takođe, može da doprinese razvoju Trebinja.

"SNSD uvijek Trebinje stavlja na jedno od prvih mjesta u pogledu podrške i razvoja kroz sredstva Vlade Srpske i javnih preduzeća. Tako će biti i ubuduće", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, za Hercegovinu je veoma važno što je u Trebinju sjedište Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ i što je na njenom čelu sada Trebinjac Luka Petrović.

"Podržaćemo sve što ERS ovdje učini, a što ima opšti lokalni karakter. To se vidjelo i do sada, ali biće izraženije u budućnosti", poručio je Dodik.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH razgovarao o aktuelnim projektima, ali i o planovima za budućnost.

On je kazao da je Dodika upoznao sa činjenicom da je Trebinje grad koji prednjači po programima podrške porodici i infrastrukturnim projektima u cijeloj Republici Srpskoj.

"Imamo podršku vlada Srpske i Srbije. Danas smo se saglasili da ona neće izostati ni u narednom periodu", rekao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, Dodik je obećao da sredstava za nove projekte u Trebinju neće faliti, a da je na lokalnoj samoupravi da uradi projekta rješenja.

U toku je radni sastanak Dodika sa stranačkim kolegama iz Trebinja.