Grupa turista iz Njemačke uspjela je danas da pravovremenom reakcijom spasi povrijeđenog psa u centru Trebinja, čije povrede su sanirane u veterinarskoj ambulanti, te je vakcinisan, sterilisan i nakon oporavka biće premješten u azil za pse na Obodini, gdje ga čega udomljenje.

pas.jpg

Psa su, kako su turisti posvjedočili radnicima jedne prodavnice u Trebinju a kasnije i zaposlenima u trebinjskom azilu, našli u veoma lošem stanju, jer ga je, kako su pretpostavili, udarilo vozilo.

Nakon brze reakcije nadležnih, uslijedilo je zbrinjavanje psa u veterinarskoj ambulanti "Anima vet", čiji zaposleni su i ovoga puta svoj dio posla uradili na krajnje profesionalan način.

U posljednje vrijeme povećan je broj pasa lutalica na ulicama grada jer ih vlasnici ostavljaju na milost i nemilost ulici, zbog čega nadležni apeluju na sve vlasnike pasa da ih ne ostavljaju na ulicama grada.

Kapacitet azila je oko 50 pasa, koliko ih je trenutno i smješteno u ovom objektu. A zbog povećanog broja pasa na ulicama, u toku su i građevinski radovi na njegovom proširenju, koji bi uskoro trebali da budu završeni.

U okviru projekta već je izgrađen karantin, a biće proširena i prihvatna ambulanta.

Trebinjci, pričaju za TrebinjeLive.info u azilu, imaju osjećaj za napuštene pse, pa je samo u prošloj godini udomljeno 45 pasa, dok je za prvih šest mjeseci ove godine svoj novi dom pronašlo 35 pasa.