Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Oštra reagovanja iz Herceg-Novog - Šovinistički natpisi nedopustivi, policija da pronađe počinioce

Povodom medijiskih objava o grafitu u Đenovićima, Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsjednik Skupštine Miloš Konjević.

herceg novi.jpg

U saopštenju se navodi da ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na  tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, te da je riječ o uvredi za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti.

"Natpisi sa šovinističkim porukama nedopustivi su Herceg Novom, gradu koji raširenih ruku dočekuje ljude svih naroda i nacionalnosti", navodi se u saopštenju.

Opština Herceg Novi je preduzela mjere da natpis bude uklonjen.

"Takođe, zahtijevaćemo od Uprave policije da otkrije ko stoji iza ovog prekršaja i da kazni počinioce", istaknuto je u saopštenju.

Važno je istaći da ovaj, pojedinačni slučaj narušavanja javnog reda i mira, predstavlja loš presedan u zajedinici koju odlikuje skladan suživot građana različitih nacionalnih i konfesionalnih opredjeljenja.

"Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada. Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija građana Srbije", kaže se u saopštenju.

Na molu u naselju Đenovići kod Herceg Novog ispisana je uvredljiva poruka za Srbe.

Uvredljiva poruka "J**i Srbe" ispisana je sprejom crvene boje na molu u najprometnijem dijelu ovog mjesta, gdje se turisti kupaju, odmaraju i ukrcavaju u brodiće koji ih voze na izlete.

Stariji mještanin Đenovića kaže da natpisi koji vrijeđaju goste ne odražavaju mišljenje stanovnika tog mjesta, nego su više odraz primitivizma onih koji podržavaju aktuelnu crnogorsku vlast.  

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja