U pozorišnoj sali Kulturnog centra pretpremijerno je izvedena predstava "Jedan sluga, dva gospodara" koja je rađena u produkciji Gradskog pozorišta Trebinje.

Predstava jedsn sluga dva gospodara3.jpg

Adaptaciju i režiju potpisuje Željko Milošević, a pozorišni komad nastao je prema tekstu italijanskog komediografa Karla Goldonija.

Radnja je aktuelna iako je iz vremena komedija del arte prebačena u moderno vrijeme i to u Hercegovinu tako da je predstava bila približena publici.

Radi se o slugi koji istovremeno postaje sluga dvojici gospodara i iz lične koristi pokušava da sve to uradi, a raznorazni profili i mentaliteti ljudi su viđeni u večerašnjoj predstavi koja je trajala 70 minuta.

Predstava je brza, sa dosta humora, panka, a dozvoljavala je i dosta improvizacije. Iako neki kažu da se radi o komediji sa pjevanjem bez pucnjave, pomoćnik režisera Darko Kurtović kaže da se radi o pank komediji u kojoj ima autorske muzike.

Božidar Bobo Vučur je napravio songove na tekst Željka Miloševića, a glumci su to otpjevali.

Najstariji i najiskusniji među glumcima Darko Kurtović pohvalio je sve glumce i rekao da mu je drago da radi sa novim ljudima.

"Isto kao što oni mogu nešto od vas naučiti, tako i vi možete od njih bez obzira što su prvi put na sceni. Neobična je predstava i trebinjsko pozorište nešto slično nije radilo. Prijemčivo je publici i drago nam je što je publika to prihvatila. Najviše čega se ponosim je što sam pjevao songove", rekao je Kurtović.

Predstava jedsn sluga dva gospodara2.jpg

Nakon 12 godina na scenu se vratio Zoran Jakšić koji se tokom proba podsjetio na stare doživljaje, druženja dok je igrao. Prvi put tumači lik žene, sluškinje Evice.

"Ostane to u krvi, odnos prema publici, daskama. Imam finu ulogu, epizodu, koja prolazi kroz cijelu predstavu i nažalost oslikava većinu članova našeg društva", naglasio je Jakšić.

Na sceni nastupa i bend koji se zove "Deficit mozga" koji je sastavljen od glumaca koji pjevaju pjesme i uživo.

Na daskama koje život znače šest glumaca je pokazalo svoje znanje i umijeće. Troje glumaca je imalo vatreno krštenje - Nikolina Ateljević, Marija Parežanin i Bojan Ninković, zatim Milica Salata koja igra već nekoliko godina, povratnik Zoran Jakšić i Darko Kurtović.

Publici je bilo zabavno da gleda komediju, koja je brza, sa dosta humora i nekoliko puta je predstava prekidana aplauzima.

Trebinjci sa "Jedan sluga, dva gospodara" idu na FEDRU u Bugojno, imaju gostovanje u Donjem Vakufu, a ova predstava se igra i posljednje večeri na "Festivalu festivala".

Predstava jedsn sluga dva gospodara1.jpg