U Muzeju Hercegovine održan je koncert klasične muzike tria "SIRIUS", koji čine pijanistkinja Maja Petijević, dok flautu sviraju Ana Jontes i Stefan Peričić.

Koncert kamerni trio1.jpg

Tokom koncerta koji je trajao sat vremena publika je uživala u djelima kompozitora 20. i 21. vijeka Ian Clarke, Marin Rabadana, Asora Piazzolla, Madeleine Dring i Franz Dopplera.

Prema riječima Maje Petijević potreban je trud, zalaganje i razumijevanje njih troje kao različitih karaktera i instrumenata da njihovi koncerti zvuče dobro.

"Naš repertoar je prilagođen instrumentima klavir i dvije flaute, a nije dosta kompozicija napisano za ovaj ansambl tako da smo korigovali malo program", rekla je Petijević.

Nerazdvojnost instrumenata pokazalo je troje mladih muzičara na radost i zadovoljstvo publike koji su ih ispratili dugotrajnim aplauzom.

Trio "SIRIUS" formiran je tokom studijske 2018/19. godine u okviru klase kamerne muzike vanrednog prof. Žane Lekić na Muzičkoj akademiji u Cetinju, a tokom 2019. godine dobitnici su II nagrade na Međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko" u Beogradu kao i I nagrade na "Harmonika festu" u Tivtu.

Koncert kamerni trio2.jpg