Opštini Bileća od donatorskih sredstava Srbije odobreno je sanitetsko vozilo u vrijednosti od 50.000 evra, rekao je Srni menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović.

bileca.jpg

Vujović je rekao da postoji mogućnost da ostali projekte koje je opština Bileća kandidovala za donacije Vlade Srbije budu realizovani u sljedećoj tranši donacija za koje će Vlada Srbije raspisati poziv do kraja godine.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić rekao je da je ta opština od Vlade Srbije dobila 200.000 KM za rekonstrukciju Doma zdravlja i obnovu parohijskog doma u LJubinju.

Krunić je istakao da će rukovodstvo opštine u razgovoru sa predstavnicima Vlade Srbije sljedeće sedmice pokušati da preusmjeri dobijena sredstva u projekat nastavka asfaltiranja puta u naselju Vinogradi, s obzirom na to da je za građane Ljubinja taj projekat važniji.

On je rekao “da mu nije poznato da je bilo ko iz opštine Ljubinje kandidovao projekte za koji su dodijeljena sredstva”.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je u ponedjeljak, 1. jula, pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave.