Trebinjac S.R. ubio je suprugu Lj.R. danas oko 15.30 sati na radnom mjestu u Fondu zdravstvenog osiguranja, a policiji je slučaj prijavljen oko 19.00 sati, pokazali su snimci sa nadzornih kamera.

policija-tuzilastvo-trebinje.jpg

Dežurni okružni tužilac iz Trebinja Žarko Milić rekao je da je suprug ubio svoju suprugu na radnom mjestu, za pultom za kojim je radila, a sve to snimio je video nadzor na objektu, prema kome se vidi i njegov ulazak u objekat, kako prilazi pultu za kojim radi supruga, kako vadi pištolj, a poslije toga se čuje pucnjava.

Nesrećna Trebinjka bila je na dežurstvu do 16.00 sati.

Milić je kazao da su rane nastale u predjelu glave, da je nesretna žena preminula na licu mjesta, a da je S.R. prebačen najprije u trebinjsku Bolnicu, a odatle u Kliničko bolnički centar u Podgoricu, gdje mu se bore za život.

"Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije sa ukrasnom kesom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predjelu uha", naveo je Milić

Prema nezvaničnim informacijama, u ubistvu koje je danas potreslo Trebinje stradala je Ljiljana Ratković (51), kćerka Božidara Vučurevića, nekadašnjeg ratnog načelnika grada.