Narodni poslanici iz Hercegovine danas su ponovo izazvali smijeh kolega narodnih poslanika, a potpredsjednik Željka Stojičić u više navrata ih je upozoravala da se vrate na temu dnevnog reda, ali su oni to zanemarivali i pričali o veličini slamarica, simbolici crne mačke, fudbalskom klubu "Leotar", presudama trebinjskih sudija, kvalitetu i vrijednostima betonu na bazenu u Bregovima.

narodna skupstina republike srpske.jpg

Tako je poslanik Nebojša Vukanović pričao o sredstvima uloženim u uređenje bazena u Bregovima, te o presudama Osnovnog suda po kojima mora da plati više hiljada maraka brojnim licima koji su zbog njega doživjeli duševnu bol.

Na sve to mu je odgovorio Ilija Tamindžija, navodeći da su na bazenu radili neimari koji su Vukanoviću od ranije poznati.

"Pozivam Vas da sa dva inženjera iz nadzora i izvođačima radova izanalizirate kompletnu specifikaciju radova i da zatim izađete u javnost", rekao je Tamindžija.

A onda se prešlo na slamaricu čija je veća.

Vukanović je rekao da bi svoju, nakon što mu je Tamindžija prigovorio da je podigao kredit od 30.000 KM, rado zamijenio sa njegovom slamaricom.

Potpredsjednik Stojičić je samo tražila od poslanika da se vrate na temu, ali od toga nije bilo velike vajde.

Tako se poslanik Ljubiša Krunić uključio u redovnu diskusiju i pričao o FK "Leotar", Premijer ligi i sadašnjem stanju u klubu, koji je doveden na crne grane.

Na sve to odgovorio mu je ponovo Ilija Tamindžija, poručujući mu da se još od ranije zna ko je "crna mačka".

Hercegovačkim poslanicima u ovom sazivu ide od ruke da diskutuju o skoro svim tačkama dnevnog reda, a nije tajna da se zasjedanje Skupštine u Trebinju i Hercegovini pomno prate upravo zbog diskusija, replika, krivih navoda i povreda poslovnika narodnih poslanika iz naše regije.