Narodni poslanik Nebojša Vukanović tvrdi da današnja odluka MUP Republike Srpske da odbije zahtjev poslanika u parlamentu Srpske Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i njega, da se na Trgu Krajine u Banjaluci održi mirni protestni skup, predstavlja još jedan dokaz o tome da je Republika Srpska “policijska država kojom upravlja nekoliko ljudi”.

Vukanovic nebojsa.jpg

– Ovdje se guše najosnovnija ljudska prava zagarantovana članom 10 Evropske konvencije o slobodi izražavanja i okupljanja. Takođe se krši i Ustav, ali, nažalost, mi znamo u kakvoj državi živimo i od ovakvih funkcionera tako nešto se moglo i očekivati – kazao je Vukanović za Insajder.

Dodaje i to da vjeruje da će u doglednoj budućnosti, kako kaže, svim nezadovoljnim građanima Banjaluke i Srpske biti omogićeno da svoje stavove javno iskazuju na Trgu Krajine.

– Do toga će sigurno doći. Ako ništa drugo, to će se dogoditi kada se oslobodimo terora ljudi koji su zarobili državu. Mislim da su prvi protesti već ispunili svoju ulogu, oglasio se i gradonačelnik Banjaluke, a smanjen je i pritisak na pripadnike grupe “Pravda za Davida” – smatra Vukanović.