Trebinjski DNS danas nije podržao dnevni red naredne Skupštine grada Trebinja na upravo završenom kolegiju mu predstavnika političkih partija, saznaje TrebinjeLive.info.

dns sjednica (2).jpg

U DNS-u su iznijeli više primjedbi na određene tačke dnevnog reda među kojima su i regulacioni plan Zasad polje, odluka o visini komunalnih taksi, te odluka o ulasku vozila u Stari Grad.

Problem je, istaknuto je, i to što materijali za pojedine odluke nisu spremni, zbog čega se ne zna šta se u njima predlaže.

Ovim je, kako saznaje TrebinjeLive.info, DNS stavio do znanja vladajućoj koaliciji u Trebinju da na njihovu podršku više ne mogu da računaju.

Osim DNS, dnevni red nisu podržali ni predstavnici PDP-a, SDS-a i odbornik Poligrafa Zoran Anđušić.

Svi su bili uzdržani.

Sukob između DNS-a i SNSD-a tinja već duži vremenski period, a do "konačnog obračuna" došlo je na posljednjoj sjednici Skupštine grada kada DNS nije podržao kreditno zaduženje od 5,5 miliona KM, a iz koalicije okupljene oko SNSD-a vratili su mu smjenom potpredsjednika Skupštine Bojana Šapurića.

Nakon Šapurićeve smjene, odbornik DNS-a Petar Ivanković istakao je da je tom odlukom narušen koalicioni sporazum iz 2016. godine.

Ukoliko i zvanično dođe do odlaska DNS-a u opoziciju, time će prestati da sa radom najdugovječnija koalicija u Trebinju.

Pozicija će, u ovom slučaju, imati 21 odbornika, a opozicija osam.

Trebinjska Skupština trebala bi da bude održana 10. jula.