Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je večeras u Trebinju Ljetnu školu sporta, koja se po 18. put održava u najjužnijem gradu Republike Srpske.

ljetna skola trebinje (1).jpg

Davidovićeva je istakla da će na ovogodišnjoj školi učestvovaće više od 1.100 mladih iz Srpske i Srbije, te da je riječ od najdugovječnijem projeku ministarstva.

"Ovaj projekat se organizuje u najljepšem gradu uz pomoć grada Trebinje i 'Doma učenika', a u okviru sportskih aktivnosti koje će realizovati biće organizovane edukativne radionice koje će se se odnositi na aktuelne teme iz oblasti sporta", navela je Davidovićeva.

Ona je istakla da se, pored Trebinja, Škola sporta realizuje i u drugim regijama Srpske.

"Ovaj projekat je značajan jer su mnogi sportisti sadašnji reprezentativci BiH, Srbije i Srpske prošli kroz našu školu i nadam se da će i neko od današnjih polaznika obući državni dres", rekla je Davidović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naglasio je da se ovaj projekat pokazao kao jako uspješan.

"Dolazak ministra pokazuje koliko se pažnje pokazuje Ljetnoj školi sporta, a i u narednom periodu ona će imati podršku Trebinja, ali i Vlade Republike Srpske. Ulaganje u sport i omladinu najznačajnija je investicija", kazao je Ćurić.

ljetna skola trebinje (2).jpg

Ljetna škola sporta trajaće osam nedjelja - do 25. avgusta.

Organizator Ljetne škole sporta je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u saradnji sa Gradom Trebinjem i Javnom ustanovom “Dom učenika”.