Dubrovčanka koja u svom vlasništvu ima dva kombija za transfer gostiju za Dubrovački dnevnik je prepričala sukob koji se ove sedmice dogodio u Gružu.

dubrovnik.jpg

Informacije o sukobu su već izašle u jednom mediju u kojem je taksista i hrvatski borac kazao 'kako su ga napali Srbin i Trebinjac'.

Međutim, redakciji Dubrovačkog dnevnika javila se Dubrovčanka koja tvrdi kako niko nije napao taksistau borca nego je, kako kaže, on napao vozača sa svojim kolegama, nju i njenu 18-godišnju kćerku misleći kako je vozač iz Trebinja.

„To se dogodilo prije tri dana. Moja kćerka je dočekala naše goste i krenula sa njima prema mom vozaču i meni. Bili smo u kombijima koji su u mom vlasništvu. Dok ih je dovodila, pred njom se ispriječio taj taksista i borac, biću fer i neću ga imenovati, te joj je rekao – ko si ti mala da ovdje dolaziš, da te nikada više nisam vidio! Kad je to vidio moj vozač, prišao je i rekao mu da je pusti na miru, na što je ovaj kazao 'kako će ga potjerati iz Grada', počeo ga je vrijeđati i psovati mu majku,“ izjavila je Dubrovčanka.

Navodi kako nije riječ o nikakvim Trebinjcima i Srbima nego kako je u jednom kombiju bila ona, žena koja cijeli svoj život živi u Dubrovniku te njen vozač koji je, kako saznajemo, iz Imotskog , a ne Trebinjac.

Kako kaže, zbog buke koja je nastala, njihovi gosti su pobjegli iz kombija, kao i ostali turisti koji su se našli u blizini. Tvrdi kako se njena kćerka jako uplašila zbog čega više nije htjela prići području. Ipak, nije ostalo na navedenome jer se novi incident, tvrdi Dubrovčanka, dogodio sutra veče.

„Kad smo ušli na parking, opkolilo nas je 50 taksista. Noge su mi se odsjekle! Nisam bila u stanju uzeti mobilni u tom trenutku da pozovem policiju. Ne mogu vam ni opisati kako je to izgledalo! Kao u filmovima! Njih 50 je opkolilo jednog čovjeka, nisam mogla vjerovati svojim očima. Rekli su kako u Zrinskog čeka Torcida. Znači njih 50 i Torcida na jednog čovjeka, ženu i curu od 18 godina! Derali su se da će ga protjerati iz grada, da je iz Trebinja, da je ovo zadnji put da smo došli ovdje. Meni su dobacivali, zalijetali se prema nama… Taj 'borac' i još dvojica, trojica su mi rekli – jesi shvatila da nećeš doći ovdje više, istjerat ćemo vas iz grada! Mene, koja cijeli život živim ovdje!,“ kazala je uznemirena Dubrovčanka.

Na pitanje zašto misli da je došlo do incidenta, Dubrovčanka tvrdi kako je uvjerena kako su napali muškarca jer su bili uvjereni kako je Trebinjac.

Kako kaže, odmah nakon događaja je otišla u policiju. Kaže kako je ispričala šta im se dogodilo te kako ih je zamolila da pregledaju kamere. Iako su u javnosti iznesene tvrdnje taksiste-borca kako ga je njen vozač udario, Dubrovčanka tvrdi kako to nije tačno.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su za Dubrovački dnevnik potvrdili kako se dogodio incident, ali nisu potvrdili kako je iko udario taksistu-borca.