Potpredsjednik SDS-a iz Bijeljine Mićo Mićić odustao je od kandidature za predsjednika ove stranke, navodeći da time daje konkretan doprinos u postizanju konsenzusa oko jednmico micic.jpgog kandidata.

 

Mićić je u saopštenju naveo da je ovaj potez u interesu jedinstva koje je prijeko potrebno SDS-u. 

"SDS sutra očekuju vjerovatno najvažniji unutarstranački izbori u prethodnih 20 godina. U trenutku duboke krize u kojoj je stranka već nekoliko godina iz niza objektivnih, ali i subjektivnih razloga, sad nam je najpotrebnije da pogledamo jedni druge u oči, prevaziđemo podjele i vratimo SDS na mjesto koje joj pripada od osnivanja i stranke i Republike Srpske", poručio je Mićić. 

Mićić je zahvalio Gradskom odboru SDS Bijeljina koji mu je ukazao povjerenje, predloživši ga za predsjednika SDS-a i svim ljudima iz drugih odbora koji su izrazili želju da njega vide na čelu SDS-a. 

"Gradski odbor SDS Bijeljina i ja ćemo svim snagama podržati novog predsjednika i rukovodstvo SDS, a pozivam i sve ostale članove sranke, prije svega, novog predsjednika SDS da nam već od prvog dana poslije unutarstranačkih izbora prvi i najvažniji zadatak bude oporavak SDS-a", poručio je Mićić.