Svetom liturgijom u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u okviru kasarne "Bilećki borci" u Bileći danas je proslavljen Vidovdan - krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Kasarna bileca.jpg

Komandant Drugog pješadijskog bataljona Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Nebojša Ivezić rekao je da je Vojska Srpske imala presudan značaj u formiranju i odbrani Republike Srpske i zaštiti srpskog naroda na ovim prostorima. 

"Za ostvarenje tog cilja više od 23.000 naših najboljih sinova i kćeri je dalo svoj život. Današnje okupljanje je širenje istine o Vojsci Republike Srpske i njenom istorijskom značaju kako za Srpsku, tako i za srpski narod", naglasio je Ivezić. 

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da su se kroz istoriju srpskog naroda na Vidovdan dešavale važne stvari, a najznačajnija je Kosovska bitka kada je Sveti knez Lazar poveo vojsku u carstvo nebesko. 

On je naglasio da je knez Lazar simbol stradanja svih novomučenika srpskih. 

Današnjoj proslavi krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka prisustvovali su predstavnici boračkih organizacija i civilne vlasti istočne Hercegovine.