Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica povukao je kandidaturu za prvog čovjeka ove stranke u korist stranačkog kolege Mirka Šarovića.

vukota-govedarica.jpg

Govedarica je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio da on ne mora biti prvi čovjek stranke i da se zalagao za najbolje rješenje - da se stranka okupi oko jednog kandidata, ali da se u tome nije uspjelo.

"Ličnost koja nas može okupiti je Mirko Šarović i svoju podršku dajem njemu", rekao je Govedarica na konferenciji za novinare.

Šarović je zahvalio Govedarici na podršci, istakavši da bi za stranku bilo najbolje da se okupi oko jednog kandidata.

"Predstojeća Skupština stranke je važan trenutak za SDS i oči cjelokupne javnosti su uperene u nas, jer je važno za šta ćemo se opredijeliti. Naša procjena je da treba napraviti konsolidaciju i ojačati stranku, koja treba da izgradi jasnu i prepoznatljivu politiku", rekao je Šarović.

Skupština SDS-a na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsjednik stranke trebalo bi da bude održana u Banjaluci u nedjelju, 30. juna, sa početkom u 12.00 časova.

Nakon povlačenja Govedarice, ostala su tri kandidata za prvog čovjeka SDS-a - član Predsjedništva ove stranke Mirko Šarović, aktuelni predsjednik Glavnog odbora stranke Milan Miličević i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić.