Koliko su cijene goriva na trebinjskim benzinskim pumpama previsoke pokazuje i podatak da su u Bijeljini cijene naftnih derivata jeftinije od onih u našem gradu i do čak 0,40 KM po litru.

cijena goriva trebinje.jpg

Cijena litra Supera 98 u Trebinju košta između 2,25 i 2,35 maraka, dok je u Bijeljini cijena do 1,98 KM.

Bolja situacija nije ni sa cijenom litre dizela Euro pet čija se cijena u Trebinju kreće od 2,25 do 2,28 po litru, dok je u Bijeljini od 1,92 do 1.98 KM.

Ekonomista Zoran Pavlović kaže da bi Ministarstvo trgovine i turizma Srpske trebalo da se pozabavi situacijom na tržištu naftnih derivata.

- U zavisnosti od ponašanja nekih konkurenata na tržištu koji daju mnogo niže cijene, građani Srpske u Semberiji plaćaju gorivo i do 20 odsto jeftinije u odnosu na druge regije. Potrebno je usaglasiti politiku formiranja cijena na nivou RS - rekao je Pavlović.

TREBINjCI DIZEL SIPAJU U IVANICI

Odlazak na more preko Ivanice Trebinjci sve češće koriste i za sipanje dizela Euro pet na jedinoj benzinskoj pumpi u ovom mjestu.

Na toj pumpi cijena dizela Euro pet košta 2.11 KM za jedan litar, dok je cijena Supera 98 kao u Trebinju, poprilično skupa.

Cijene naftnih derivata značajno utiču i na potencijalne investitore, pa nije za očekivati da investitor dođe u područje gdje je litar goriva i do 0,40 KM skuplji nego u drugom dijelu Srpske.