U prvih pet mjeseci ove godine u Trebinju je evidentirano 46 slučajeva zloupotrebe narkotika, od čega su četiri krivična djela koja se odnose na neovlaštenu proizvodnju i promet droge, te 42 prekršaja u vezi sa drogom, rekla je kriminalistički inspektor u trebinjskoj Policijskoj upravi Zorica Jeftović.

policija1.jpg

"Zaplijenjeno je 3,7 grama kokaina, 244 kilograma marihuane, 137 grama amfetamina i tri komada ekstazija", precizirala je Jeftovićeva. 

Ona je navela da ova uprava, povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krumjačarenja droge, organizuje javnu kampanju čiji je cilj širenje svijesti građana o štetnosti upotrebe narkotika, kao i adekvatno preventivno djelovanje. 

"Službenici Policijske uprave Trebinje su u proteklom periodu održali niz predavanja u osnovnim i srednjim školama koja su imala za cilj da mlađoj populaciji ukažu na štetnost i posljedice konzumiranja droge", izjavila je Jeftovićeva. 

U Dučićevoj ulici u Trebinju danas je građanima podijeljen promotivni materijal koji sadrži osnovne podatake o najčešće upotrebljavanim drogama, kao i o njihovom štetnom djelovanju na ljudski organizam.