Prvi put pred trebinjskom publikom bilo je dovoljno Mirjani Bobić Mojsilović da izmami gromoglasne aplauze Trebinjaca, koji su je sa oduševljenjem slušali dok je kazivala o svojim knjigama i poeziji.

mirjana bobic mojsilovic knjizevno vece trebinje (3).jpg

Bašta "74" kod Narodne biblioteke, koja je bila i organizator ovog svojevrsnog plaznika posvećenog pisanoj riječi, ugostila je brojne goste, koji su jedva čekali da dobiju Mirjanin potpis na nekoj od brojnih knjiga.

A da su ovakvi događaji ono što fali Trebinju potvrdila je i direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković.

"Narodna biblioteka nikada ne griješi u izboru svog gosta. Ovo je bila želja naših čitalaca i potrudili smo se da ovo divno veče organizujemo na što bolji način", kazala je Supićeva.

Ona je istakla da će se Narodna biblioteka i njeni zaposleni potruditi da i u narednom periodu budu vodeća ustanova kulture u gradu, koja probranim programima ističe Trebinja kao grad kulture.

mirjana bobic mojsilovic knjizevno vece trebinje (4).jpg

Supićeva je posebnu zahvalnost uputila Konzularnoj kancelariji Srbije u Trebinju i njenom konzulu Nebojši Božiću i gradu Trebinju koji su pomogli organizaciju ove večeri.

Oduševljenje svojim gostovanjem u najjužnijem gradu Republike Srpske nije krila ni sama Mirjana Bobić Mojsilović.

"Trebinje je moj grad, jer je moja majka iz Hercegovine. Večeras je bilo prelijepo, nadam se da ću ponovo doći da se družim sa trebinjskom publikom", kazala je Bobićeva.

Iako je u više navrata prekidana aplauzom prisutne publike, najveće oduševljenje bilo je kada je Mirjana recitovala dvije pjesme koje su, kako je kazala, uvijek odlično primljene gdje god da gostuje.

U Trebinje je sa sobom, kaže, ponijela i tri knjige - "Hepi end /Happy End/", "Muška azbuka" i "Azbuka mog života", koje je publika "razgrabila" za svega 10 minuta.

Otkriva i da piše novu knjigu, koja treba da izađe u decembru, dok za beogradski sajam knjiga spremam dopunjeno izdanje zbirke poezije.

Program je vodila profesor srpskog jezika Evelina Dučić, dok je u muzičkom dijelu programa nastupio Božidar Bobo Vučur.

Mirjana Bobić Mojsilović je do sada objavila 20 knjiga, od čega 13 romana.

mirjana bobic mojsilovic knjizevno vece trebinje (1).jpg

mirjana bobic mojsilovic knjizevno vece trebinje (2).jpg