Ukoliko ste do sad sumnjičavo gledali na espadrile – razmislite još jednom. U pitanju je jedan od najudobnijih modela ženske obuće.

espadrile kombinacije (2).jpg

Espadrile možete nositi na plaži, u šetnji ili na posao. Lagane su i prijatne za nošenje. Sama cipela je najčešće sačinjena od pamuka, dok je đon plutani. Ovakva kombinacija materijala omogućava stopalu da diše. 

Ako su vam espadrile uvijek djelovale skladno na tuđoj nozi, ali sami niste sigurni kako da ih uklopite u ljetni autfit, u nastavku sa vama dijelimo prijedloge za stilizovanje.

Za šetnju po gradu odaberite espadrile u animal printu. Savršeno se uklapaju uz crnu odjeću i dodaju notu ekstravagancije. Crne pruge se slažu sa ostatkom modne kombinacije, dok su pruge bež boje uklopljene sa torbom. Espadrile u animal printu pristaju i uz jednobojnu košulju i jednostavne farmerke.

Animal print je imperativ ove sezone. Ako ste ljubitelj klasičnijeg animal printa, odaberite espadrile sa leopard šarama. Ovakav print se savršeno kombinuje sa ležernom bijelom majicom i širim, udobnim farmericama.

U ovom slučaju, kožna jakna cijeli autfit preusmjerava ka rok stilu. Kombinovanjem jaknica nekog drugog kroja, boje i materijala, mijenja se cjelokupna kombinacija i prilagođava stil. Ako preferirate ženstveniji izgled, odaberite jaknu od prevrnute kože nježnih, pastelnih nijansi. Ovakav modni izbor je odličan za prohladne ljetne večeri.

Za vrele ljetne dane, odlučite se za bijelo i bež. Bijela tanka košulja, od laganog i prijatnog materijala se sigurno već nalazi u vašem garderoberu. U paru s košuljom ide i bež šorts zanimljivog printa. Uparite dvobojne espadrile i spremni ste za šetnju. Umjesto šortsa, možete obući i teksas suknju. Svjetlije nijanse su savršene za ljeto i osunčan ten.

espadrile kombinacije (3).jpg

Ako vas ljeto inspiriše da nosite razigranije, šarene dezene, odaberite šorts ciklama boje ukrašen vezom. Bijela bluza, u ovom slučaju, daje balans cijeloj kombinaciji, ne odvlačeći pažnju sa komada koji su namjerno odabrani kao fokus tačke. Dodatnu notu ljetnih nijansi daju i espadrile, ovog puta u tirkiz boji.

Ako ne možete da se naviknete na oblik obuće i preferirate sandale, odaberite espadrile koje imaju otvorenu petu i dodatne kaiševe. Uz pomoć dodatnih kaiševa ćete lakše i bolje fiksirati nogu u obući. Nježne braon nijanse se uklapaju u gotovo svaki autfit. U kombinaciji sa laganom ljetnom haljinicom, espadrile predstavljaju pun pogodak za ljeto koje predstoji.

espadrile kombinacije (1)-min.jpg

Espadrile su uglavnom od platna, ali u prodavnicama možete naći i primjerke koji su potpuno od kože. Ukoliko imate osjetljiva stopala, koja je lako nažuljati, odaberite espadrile s otvorenom petom.

Za lakše kombinovanje, tu su jednobojne, a za one smjelije, postoje espadrile u bezbroj različitih printova. Kada jednom obujete espadrile, nećete ih skidati cijele sezone.